Login fejlede

Brugernavn eller adgangskode var ikke gyldig. Prøv venligst igen.

×

×

Spørgsmål: Hvorfor er navhullet på fælgene større end bilens nav?

Svar: Mange alufælge er lavet så de kan passe på en række forskellige bilmodeller og bilmærker. Der findes mange forskellige størrelser på nav fra bilmærke til bilmærke og ofte også fra bilmodel til bilmodel. Derfor vælger mange alufælgeproducenter at lave fælgene med så store navhuller, at de kan monteres på en række forskellige biler. Da fælgene skal centrere på navet (se undtagelse nedenfor) bruger producenterne et ring-system, som kan udfylde hullet mellem fælgens nav og bilens nav. Disse centreringsringe er oftest fremstillet af plastic eller af og til af aluminium. Ringen monteres i fælgen inden fælgen monteres på bilen og det er vigtigt, at ringen ikke stikker længere ud end fælgenes anlægsflade, så denne kan monteres helt plant med bilens. Centreringsringe har oftest en krave, som sikrer at de ligger stabilt i fælgen.

Spørgsmål: Må man anvende centreringsringe på stålfælge?

Svar: Nej, centreringsringe anvendes kun på alufælge. En stålfælgs navhul skal passe direkte på bilens nav (se undtagelse nedenfor).

Spørgsmål: Hvad betyder det, at mine fælge centrerer i bespændingen?

Svar: Dette er undtagelsen til de 2 ovenstående spørgsmål. En del fælge, oftest til varevogne og 4x4/SUV, er konstrueret til at det er bespændingen, som centrerer fælgen på bilen. Her kan navhullet således godt være større end bilens nav, og der skal IKKE anvendes centreringsringe. Det er vigtigt, at monteringen foregår mens hjulet ikke rører ved jorden.

×

Browser Oplysninger

Browser Capabilities
Type = Unknown
Name = Unknown
Version = 0.0
Major Version = 0
Minor Version = 0
Platform = Unknown
Is Beta = False
Is Crawler = False
Is AOL = False
Is Win16 = False
Is Win32 = False
Supports Frames = False
Supports Tables = False
Supports Cookies = True
Supports VBScript = False
Supports JavaScript = 0.0
Supports Java Applets = False
Supports ActiveX Controls = False
Supports JavaScript Version =
User Agent: = CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)

Windows version: -1.00
IE - any: False
IE - old: False

Besked:

×